Om de banden nauwer aan te halen tussen de bedrijfswereld en de onderwijswereld hebben de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en i8c (Cronos) samen een integratieproject uitgevoerd. Het integratieproject is een vast onderwijsonderdeel voor de 2de jaars studenten van de opleiding Dig-X. Hierin leren de studenten een project uit te voeren van analyse tot het in gebuik nemen van hun software.

De opdracht van dit jaar bestond eruit om met een 50-tal studenten de software voor het Ehackb event (http://hack.ehb.be) te ontwikkelen. Deze software bestaat uit verschillende functionele componenten:

  • een website waarop de deelnemers zich kunnen registreren voor het event
  • een kassa-systeem voor het afrekenen van consumpties en het uitlenen van materiaal
  • een CRM systeem om de data bij te houden
  • een reporting component die alle data analyseert en controleert op onregelmatigheden
  • een message board voor het stellen van vragen tijdens keynotes (idee aangeboden door een andere partner van de EhB)
  • een planning tool die de bezoekers toelaat hun activiteiten te synchroniseren met hun persoonlijke kalender

Om de integratie te vervolledigen was er nood aan twee technische componenten: een active directory en een zelf geschreven router voor json messages (C-API).

schema_ehb

Het resultaat was een beta release van een volledig geïntegreerd systeem waarmee men de werking op een event kon demonstreren. Zowel de EhB als i8c hebben na dit gemeenschappelijk project de smaak te pakken en smeden al volop plannen voor volgend academiejaar!

Author: Jeroen K