Erasmushogeshool Brussel en i8c slaan handen in elkaar voor een integratieproject

Om de banden nauwer aan te halen tussen de bedrijfswereld en de onderwijswereld hebben de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en i8c (Cronos) samen een integratieproject uitgevoerd. Het integratieproject is een vast onderwijsonderdeel voor de 2de jaars studenten van de opleiding Dig-X. Hierin leren de studenten een project uit te voeren van analyse tot het in gebuik nemen van hun software.

De opdracht van dit jaar bestond eruit om met een 50-tal studenten de software voor het Ehackb event (http://hack.ehb.be) te ontwikkelen. Deze software bestaat uit verschillende functionele componenten:

  • een website waarop de deelnemers zich kunnen registreren voor het event
  • een kassa-systeem voor het afrekenen van consumpties en het uitlenen van materiaal
  • een CRM systeem om de data bij te houden
  • een reporting component die alle data analyseert en controleert op onregelmatigheden
  • een message board voor het stellen van vragen tijdens keynotes (idee aangeboden door een andere partner van de EhB)
  • een planning tool die de bezoekers toelaat hun activiteiten te synchroniseren met hun persoonlijke kalender

Om de integratie te vervolledigen was er nood aan twee technische componenten: een active directory en een zelf geschreven router voor json messages (C-API).

schema_ehb

Het resultaat was een beta release van een volledig geïntegreerd systeem waarmee men de werking op een event kon demonstreren. Zowel de EhB als i8c hebben na dit gemeenschappelijk project de smaak te pakken en smeden al volop plannen voor volgend academiejaar!

Author: Jeroen K

blogger

blogger

Curious to know more about this topic?

Working at i8c

i8c is a system integrator that strives for an informal atmosphere between its employees, who have an average age of approx 30 years old. We invest a lot of effort in the professional development of each individual, through a direct connection between the consultants and the management (no multiple layers of middle management). We are based in Kontich, near Antwerp, but our customers are mainly located in the triangle Ghent-Antwerp-Brussels and belong to the top 500 companies in Belgium (Securex, Electrabel, UCB, etc…).

Quality Assurance

i8c is committed to delivering quality services and providing customer satisfaction. That’s why we invested in the introduction of a Quality Management System, which resulted in our ISO9001:2000 certification. This guarantees that we will meet your expectations, as a reliable, efficient and mature partner for your SOA & integration projects.

i8c - ISO9001-2015

Also worth reading

Apigee Scope Validation using OpenAPI Specification

In API security and management, we often use a lot of different security mechanisms to protect the requested resource behind the API Gateway. One of these mechanisms is the validation of scopes to authorize a client on a specific sub-resource of the API. Most of

Read More »

Integrating with TIBCO CLOUD

Our experts Glenn, Jason, Jurgen, and Kevin dedicated an i8c FastTrack Day to examining the TIBCO iPaaS offering. Check out their Research & Development day report to learn what they uncovered. 👇  TIBCO CLOUD™ The TIBCO Cloud™ Integration enterprise integration platform-as-a-service (iPaaS) provides self-service integration

Read More »