EVENT

API Management – Ontwerp, Beheer en Tools

20/06/2019

API Management – Ontwerp, Beheer en Tools

Date:

20/06/2019

Time:

9:30 am – 17:00 pm

Location: 

Amrath Hotel Lapershoek,
Hilversum
The Netherlands

DESCRIPTION

Web Application Programming Interfaces (API’s) zijn dé basis voor het programmeerbare web, ze ontsluiten de functionaliteit van moderne toepassingen. Door de enorme groei van onder andere single page web apps en mobiele toepassingen is er een vaste groei in het aantal en de variëteit van deze (web) API’s. Dergelijke API’s ontvangen dan ook een enorme hoeveelheid aanroepen waarbij grote verzamelingen gegevens worden uitgewisseld.
Deze API’s vormen gebruiksklare bouwstenen voor nieuwe toepassingen en zorgen ervoor dat bedrijven zich veel sneller kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt. Ze zijn de verdere evolutie van Web Services en SOA en worden dikwijls op innovatieve manieren ingezet. API Management gaat enerzijds over het promoten van API’s en anderzijds over het actief ondersteunen van ontwikkelaars bij het gebruik ervan. Tegelijkertijd gaat API Management over het gecontroleerd en centraal beveiligd ontsluiten van dergelijke API’s. Daarom is API Management het best te omschrijven als de etalage en de voordeur van de moderne organisatie die haar IT systemen op een dynamische wijze wil openstellen naar partners of volledig publiek wilt maken. Bij API Management wordt tevens een schat aan informatie verzameld over app-ontwikkelaars en –gebruikers om zo API’s als product te blijven verbeteren.

Leerdoelen: Op dit seminar met Bert Meuris en Guy Crets krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:

  • Wat zijn de mogelijke bedrijfsmodellen die passen bij de API economie?
  • Wat zijn de onderliggende technologieën?
  • Hoe kunt u API’s omschrijven en promoten naar de buitenwereld?
  • Welke ontwerpaspecten zijn relevant bij het ontwerpen van API’s?
  • Welke trends en standaarden zijn relevant wat betreft API design?
  • Welke spelers zijn er op de markt van API Management en wat zijn hun sterke en zwakke punten?
  • Hoe kunnen en moeten API’s beveiligd worden?

Bestemd voor ú, API Management en API Management-oplossingen zijn voor veel organisaties de volgende stap in de evolutie van hun IT platformen. Goede kennis van API Management is daarom zeer relevant voor iedereen die betrokken is bij het ontsluiten van moderne toepassingen: van applicatie- & softwarearchitecten, functionele en technische analisten tot uiteraard de applicatieontwikkelaars zelf. Maar het onderwerp is ook van groot belang voor IT-functionarissen in de rol van (applicatie) beheer en beveiliging tot “citizen integrators”.

Deze workshop wordt georganiseerd door Adept Events.

Location

Discover our other events