EVENT

Hybrid Application Integration

27/10/2020

Hybrid Application Integration

VAN API MANAGEMENT EN IPAAS TOT HYBRIDE INTEGRATIE PLATFORMEN

Event in Dutch

Opgelet: Nieuwe datum – 27/10/2020

Tijdens deze halfdaagse sessie van AdeptEvents wordt u volledig bijgepraat over de evoluties en trends in de wereld van applicatieintegratie door Guy Crets. Met name de combinatie van ESB’s, cloudgebaseerd iPaas platformen met API management platformen leiden tot het vrij nieuwe concept van Hybride Integratie Platformen. Dit seminar is gebaseerd op concrete en hands-on ervaringen uit de dagelijkse praktijk van een team van 90+ consultants, uiteraard met een leveranciersonafhankelijke blik.

Date:

27/10/2020

Time:

9:00 – 13:00

Location: 

Virtueel

Price: 

€ 390

Early Bird: € 351,00 geldig tot 28 september 2020

INREGELEN VAN ALLE INFORMATIESTROMEN TUSSEN INFORMATIESYSTEMEN

Applicatieintegratie is het cement voor een applicatielandschap. Bedrijfsprocessen maken onderliggend gebruik van talloze informatiesystemen. Systemen van uw eigen organisatie en van uw business partners of ketenpartners. Die bedrijfsprocessen functioneren zij een vlekkeloze werking van alle onderliggende informatiesystemen en de betrouwbare gegevensuitwisseling tussen die systemen.

Applicatieintegratie gaat over het ordentelijk, efficiënt en toekomstbestendig inregelen van alle informatiestromen tussen informatiesystemen. Belangrijk aspect hierbij is de organisatie en optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Bij deze workshop ligt de focus echter op de onderliggende techniek. Techniek die er voor zorgt dat gegevensuitwisseling robuust verloopt en aan de gestelde performance-eisen voldoet.

HET SEMINAR

Tijdens deze halfdaagse sessie wordt u volledig bijgepraat over de evoluties en trends in de wereld van applicatieintegratie. Integratiescenario’s kunnen ontwikkeld worden met behulp van API’s en een message-bus. Ze kunnen ook worden geconfigureerd met een hybride integratieplatform een iPaaS en/of API management platform. Koppelingen tussen IT-systemen worden gerealiseerd door de uitwisseling van berichten, de messages en events tussen de swimlanes van de procesmodellen. Hierbij zijn er berichtdefinities volgens diverse formaten en standaarden om integratiescenario’s op een doordachte manier te ontwerpen en implementeren.

Applicatieintegratie is de lijm tussen alle IT-systemen maar ook tussen mensen en teams. Hierdoor kunnen de ERP-analist, de firewall beheerder, de API-ontwikkelaar en talloze andere IT-disciplines samenwerken aan efficiënte uitwisseling van informatie ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen.

Ook de wereld van integratie-oplossingen staat niet stil. In dit seminar worden de nieuwste evoluties en trends in de wereld van applicatieintegratie op een evenwichtige manier uitgelegd en gepositioneerd. Vooral het samengaan van een integratieplatform binnen de bedrijfsmuren en in de cloud, staat centraal.

LEERDOELEN

Op dit seminar met Guy Crets verkrijgt u kennis over de volgende onderwerpen:

 • Wat is een Integratie Platform en wat is de toegevoegde waarde?
 • Welke berichtenbussen, servicebussen, iPaas platformen en API management platformen bestaan er en welke zijn relevant?
 • Welke mix van integratieproducten is zinvol?
 • Moet Cloud-integratie via de cloud?
 • Worden de grote cloudaanbieders ook grote integratiespelers?
 • Hoe risicovol is het combineren van de integratie-oplossingen van diverse leveranciers
 • Zullen er straks alleen nog API’s zijn?
 • Kan een API management platform een integratieplatform vervangen?
 • Kan integratie ook in wegwerpverpakking worden gegoten?
 • Wat doen de grote cloudspelers op het gebied van applicatieintegratie?
 • Is er al integratie met behulp van Serverless platformen?

BESTEMD VOOR Ú

Dit seminar is van belang voor alle IT-professionals die direct of indirect betrokken zijn bij integratietrajecten: managers, projectleiders, IT-architecten, businessanalisten, ontwerpers, applicatie-ontwikkelaars en platform specialisten. Op een kritische en gebalanceerde manier wordt inzicht gegeven in de nieuwe trends en evoluties qua applicatieintegratie. Heeft u te maken met applicatieintegratie en integratie van systemen en processen in welke zin dan ook? Dan is dit seminar verplichte kost voor u.

ONTDEK ONZE ANDERE EVENTS